La vedette
barri vell girona
data
Guia completa per visitar el barri vell de Girona en un dia

El barri vell és l’ànima de la ciutat de Girona, una joia històrica amb més de 2.000 anys d’antiguitat. Mentre us endinseu pels seus carrerons estrets i les seves places pintoresques, us submergireu en una riquesa cultural i patrimonial sense precedents. Cada cantonada revela històries i tradicions que us transportaran en el temps i us convidaran a descobrir la fascinant història de Girona. És com caminar en un museu a cel obert, on cada pas us porta a retrobar-vos amb el passat, captivant-vos amb la seva bellesa i enigmàtica atmosfera.

En aquest article, us guiarem per fer de la vostra visita al barri vell una experiència única i completa.

Imprescindibles del Barri Vell: Llocs que no us podeu perdre

Una de les millors maneres d’endinsar-se al barri vell de la ciutat és deixar-se portar i perdre’s pels seus carrerons, descobrint sorpreses i secrets inesperats a cada cantonada. No obstant això, per tal d’aprofitar al màxim la vostra visita, us presentem una llista dels punts més emblemàtics que no us podeu perdre durant el vostre recorregut:

1. Catedral de Girona: Una joia arquitectònica gòtica que domina l’horitzó de la ciutat. Aquest impressionant monument és el punt turístic més visitat i va ser l’escenari d’algunes escenes molt conegudes de la sèrie “Joc de Trons”. No us perdeu les seves esglésies i l’escalinata, que ofereixen unes vistes espectaculars.

2. Banys Àrabs: Aquest conjunt de banys àrabs del segle XII són els banys públics romànics més ben conservats que es coneixen. Explorant les diferents sales, podreu gaudir de la seva arquitectura única i dels seus secrets històrics. També van aparèixer a “Joc de Trons”.

3. Muralles de Girona: Descobriu les impressionants muralles medievals que envolten el barri vell de Girona. Aquestes muralles ofereixen una vista panoràmica de la ciutat. Podeu pujar a les torres de vigilància per obtenir una perspectiva encara més impressionant.

4. Sant Pere de Galligants: Visiteu aquesta església romànica del segle XII, que ara alberga el Museu d’Arqueologia de Catalunya. Aquesta església també va aparèixer a “Joc de Trons”.

Barri vell de Girona - Sant Pere Galligans

5. Call Jueu (Barri Jueu): Endinseu-vos en la història medieval de Girona mentre recorreu el Call Jueu, un dels millor conservats d’Europa. Passegeu pels carrers estrets i descobriu el Museu d’Història dels Jueus, ubicat en una antiga sinagoga.

6. Plaça de la Independència: Aquesta plaça central del barri vell de Girona alberga una gran varietat d’edificis modernistes i ofereix una atmosfera animada. Aquí, podreu descansar i gaudir d’una copa o un cafè en una de les terrasses.

7. Museu d’Art de Girona: Situat a l’antic Palau Episcopal, el Museu d’Art és una visita indispensable pels amants de l’art. Podreu contemplar una àmplia col·lecció d’art català des de l’edat mitjana fins a l’actualitat.

8. Ponts emblemàtics: El barri vell de Girona compta amb diversos ponts que són autèntiques joies arquitectòniques. El “Pont de Pedra” és un dels més emblemàtics i us permetrà gaudir de les vistes panoràmiques del riu Onyar i de les cases de colors que l’envolten. També són recomanables el “Pont de les Peixateries Velles”, el “Pont de Sant Agustí” i el “Pont de Sant Feliu”, que ofereixen vistes magnífiques de la ciutat i del riu.

Vista des del pont del barri vell de Girona

Acompanyeu la vostra visita amb una experiència gastronòmica única

Al barri vell de Girona, l’oferta gastronòmica és abundant i diversa. Trobareu una gran varietat de bars i restaurants que us convidaran a degustar plats tradicionals i innovadors. Des de tavernes acollidores fins a restaurants gourmet, hi ha opcions per a tots els gustos i pressupostos.

Si voleu acompanyar la vostra visita amb una experiència gastronòmica inoblidable, us convidem a visitar La Vedette. La nostra creperia bretona està situada en un dels màgics racons del barri vell de la ciutat, on podeu fer una pausa i recuperar forces per continuar amb la vostra visita o posar el punt final perfecte a un gran dia d’exploració.

A la nostra carta, trobareu una àmplia selecció de creps bretones i altres especialitats culinàries que podreu degustar a l’interior del nostre establiment, ambientat per realçar encara més l’atmosfera emblemàtica de l’arquitectura històrica del barri vell. També tenim una terrassa acollidora on podeu gaudir de l’ambient únic d’aquesta zona. Us esperem!

Més notícies

Facebook
LinkedIn
Twitter