La vedette
barri vell girona
data
Crepes i galettes bretones: Història i curiositats

A La Vedette, ens encanta endinsar-nos en les arrels culinàries i portar-vos autèntics sabors bretons. En aquesta entrada, explorarem l’apassionant món de les crepes i galettes bretones, desenterrant la seva història i descobrint algunes curiositats fascinants que fan d’aquestes delícies gastronòmiques una experiència única. Somniar amb els paisatges de Bretanya mentre degusteu cada mossegada.

Història de les crepes i galettes bretones

Les crepes i galettes bretones tenen una llarga història que es remunta al segle XII a Bretanya, la regió situada al nord-oest de França. Originalment, les crepes eren una mena de galetes dolces, mentre que les galettes eren galetes de sarraí salades. Aquestes delícies eren inicialment associades a celebracions religioses i esdeveniments importants.

Amb el temps, les crepes i galettes es van fer populars arreu de França i, avui dia, són conegudes a tot el món com a plats emblemàtics de la cuina francesa. Les crepes són famoses per la seva finesa i es poden servir amb una gran varietat de toppings dolços com xocolata, fruita o melmelada. D’altra banda, les galettes són més gruixudes i se serveixen tradicionalment amb embotits, formatge i verdures, fent-les una opció salada i deliciosa.

Curiositats sobre les crepes i galettes bretones

Crepes i bona fortuna

Segons la tradició, girar la teva crep amb habilitat et portarà sort. I si a més aconsegueixes donar-li la volta sis vegades sense que es trenqui, et casaràs aviat. A La Vedette, la nostra experiència en la preparació de crepes és una garantia de bona sort per als nostres comensals.

La Chandeleur

Coneguda com el Dia de la Candelera, aquesta festivitat, que cau 40 dies després de Nadal, té les seves arrels al segle V, quan el papa Gelasi I va decidir substituir una festa pagana amb la tradició de repartir crepes als pelegrins que arribaven a Roma. Avui dia, a França, aquest dia és sinònim de trobada familiar, crepes delicades i llums que s’encenen a casa per dir adeu a l’hivern i cridar l’arribada de la primavera.

La carrera de les crepes

Des de l’any 1445, al pintoresc poble d’Olney (Anglaterra), s’organitza una carrera peculiar: els participants han de córrer 380 metres amb una paella a la mà, vestits amb la indumentària tradicional bretona. L’objectiu és llançar la crep des de la sortida fins a la meta, una tradició que barreja esport, gastronomia i cultura en una experiència que traspua la història.

Màgia, tradició i gastronomia a La Vedette

A La Vedette, us portem l’essència autèntica de les crepes i galettes bretones. Cada mossegada us transportarà a aquesta bella regió de França, amb tota la seva història i tradició. Us convidem a provar les nostres galettes, preparades amb passió i autenticitat. Veniu a La Vedette i descobriu la màgia de la veritable cuina bretona, bon profit!

Més notícies

Facebook
LinkedIn
Twitter